Noel Ellis rocksteady-vel tiszteleg apja előtt

Noel Ellis, Alton Ellis legidősebb fia tribute lemezt készít apja emlékére, Almost Acapella címmel. A lemez 15 számot tartalmaz Alton munkásságából. A hanghordozón Noel, valamint legközelebbi barátai Leroy Born és Billy Mystic fog munkálkodni, olyan számokkal, mint a Muriel, Rocksteady, Willow Tree, Lord Deliver Us, Lie and Learn és a Cry Tough. A lemez ötletét a Noel unokatesói a jamaicai komikus, Owen „Blakka” Ellis és Aston Ellis adták.

 

Alton és Noel Ellis (via myspace.com)

Alton Ellis 2008. október 10-én halt meg Londonban. A karriere a hatvanas években volt igazán a topon, mikor számtalan ska és rocksteady  felvétellel vezette a slágerlistákat, ilyen volt például a Still In Love With You, Dance Crasher és a Girl I’ve Got A Date.

 

Noel 1979-ben kezdte a zenei karrierjét, a sajátmagáról elnevezett albumával, amelyet Torontóban vettek fel a Summer Recordsnál. 2008-ban költözött haza az Észak-Amerikai országból, hogy szerepeljen a híres televíziós komédiában, a The Ity And The Fancy Cat Show-ban. Kicsit fura volt számára, hogy míg Kanadában csak úgy tudta játszani a számait, hogy felmutatta a tulajdonpapírját, addig Jamaicában csak besétált a rádió stúdióban és már játszották is a számait.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .