I Am The Gorgon – Bunny “Striker” Lee and the Roots of Reggae

Pár napja mutatták be a híres jamaicai zenész legendáról, Bunny Lee-ről készült dokumentumfilm trailerét, ami az I’m The Gorgon – Bunny „Striker” Lee And The Roots Of Reggae nevet kapta. A filmet Diggory Kenrick rendezte és az év végén fog megjelenni.

A film legnagyobb dobása talán az, hogy olyan ember lett a narrátora, mint Dennis Alcapone. Ráadásként a jamaicai színtér még élő legendái adnak interjút és mesélnek sztorikat Bunny Lee-ről, többek közt,  U Roy, Lee “Scratch” Perry, Sly and Robbie, Johnny Clarke, John Holt, Ken Boothe, Horace Andy, Cornell Campbell, Linval Thompson, Niney The Observer, Dillinger, Tappa Zukie, Prince Jazzbo, Derek Morgan, King Jammy, Scientist és még sokan mások.

Bunny ’Striker’ Lee (eredeti nevén Edward  O’Sullivan Lee), 1941 augusztusában született jamaicai producer. Munkásságáért a 60-as és a 70-es években kapta a legnagyobb elismeréseket. 1962-ben kezdett el dolgozni a Duke Reid által vezetett Treasure Isle kiadónak, később Leslie Kongnak. Egyik úttörője volt az Egyesült Királyságbeli reggae piacnak, ez abból is következett, hogy szerződésben állt a Pama Records-cal és a Trojan Records-cal a korai 70-es években.

Az évtized közepén már olyan emberekkel dolgozott együtt, mint Johnnyi Clarke, valamint Owen Gray és Cornell Campbell, de Lee „Scratch” Perry-t is munkatársaként tudhatta. Ő volt az, aki megtörte Coxsone Dodd és Duke Reid uralmát.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .