Brit Ska Újjáéledés: The Talks – West Sinister EP

A tavalyi év eléggé mozgalmas volt a Yorkshire-i ska-reggae csapatnak, a The Talksnak. Az debütáló daluk, a Can Stand The Rain számuk elérte a több mint 100 ezres Youtube nézettséget, mellette számos tv műsorba is felkérést kaptak. Összességében olyan zenekarokkal turnézhattak, mint a The Specials, The Beat vagy a Rancid, emellett felépítettek egy igen erős koncert show-t, amely felpumpálja az emberben a vért és táncra perdít.

Most tavasszal a banda egy vadonatúj EP-t jelentett meg West Sinister címmel. Csomagba gyűjtve egy csokor élénk és vidám felvételt, ami bebizonyítja, hogy ska nem csak él, hanem friss és időtálló.

Az EP a Life In Colour számmal nyit, mely egy gyors betekintés a modern brit életbe, megfűszerezve egy Arctic Monkey stílusú riffel. Ez teljesen másként érezteti a teljes lemezt és a dalszövegeket célozva itt az ország pénzügyi helyzetére, bedeszkázott üzleteire és a hiperaktív fiatalságára. Azt a karibi kötödést, amit a ska egyedi lüktető üteme jelent most sem  marad ki. A The Specials-ból jól ismert Neville Staple is csatlakozott egy dal erejéig a bandához, ez a track a Can Stand The Rain. Egy szám, amelyet felpörgettek  frankó szaxofon játékkal és pattogó ütemekkel, így talán a legkiemelkedőbb reggae dal a lemezen.

 

A zenekar második kislemeze az EP után fog kijönni, Friday Night címmel. Erős gitár riffek és lábmozgató ütemekkel tiszteleg a The Talks egy másik nagy angol tradiciónak, az ivásnak. A kislemezhez készült videó egy koncerten vették fel, így a néző is átérezheti, hogy mekkora erővel is lüktet a banda a színpadon.

A társadalmi romlás témája és a megtört Anglia teljesen végig fut az anyagon, de a banda mégis megpróbálja ezt az erős depresszív hangulatot egy boldog, reményteli zenévé alakítani. Ezek a zenék megtanítanak arra, hogy legyünk hálásak azért, amink van és tegyük a tőlünk legtöbbet elvárhatót. Mint a már említett single is idézi: “Addig állok az esőn, amíg a nap ki nem süt”. Ha érdekelnek az új és izgalmas zenék és akarsz valamit, ami felveri a szívverésedet és a várost, akkor vedd meg a lemezt!

The Talks Hivalatos Honlap | Facebook | SoundCloud | MySpace| Twitter

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .